Sidder du med et spørgsmål der ikke bliver beskrevet på den nedenstående oftede stillede spørgsmål vedrørende vores brands og produkter, så giv os et ring på: +45 38 71 69 59 eller skriv en mail på: info@scanlico.dk


Her kan du finde svar på de oftede stillede spørgsmål til vores brands og produkter:

Vælg hvilket brand du har et spørgsmål til:

BIG WIPES

Generelle spørgsmål omkring BIG WIPES produkter:

Hvilke krav opfylder Big Wipes?

Big Wipes produkterne er dermatologisk testet og er godkendt i henhold til EU regulativet nr. 1223/2009, der omhandler kosmetiske produkter. Produkterne er testet på mennesker og ingen form for hudirritationer er blevet registreret.

Sikkerhedsdatablade kan rekvireres på dansk og engelsk hos Scanlico Denmark A/S på telefon 38 71 69 59 eller info@scanlico.dk.

 

Indeholder Big Wipes konserveringsmidler?

Nej. Ingen af Big Wipes produkter indeholder konserveringsmidler, hvilket er med til at gøre Big Wipes unik i forhold til lignende produkter og understreger produkternes innovation og høje kvalitet.

 

Hvad betyder ”4X4 FORMULA”?

4X4 formlen blev introduceret af Big Wipes tilbage i 2014 og var en klar forbedring af væsken, som er basis i alle produkterne. Den nye forbedrede formel indeholder 4 x ekstra-stærke rensemidler og 4 x hudplejemidler.

Den nye 4X4 formel er blevet endnu mere effektiv og fjerne hurtigt og nemt de substanser som der anvendes i løbet af en arbejdsdag. Trods den forbedrede effektivitet er væsken blevet endnu mere skånsom overfor dine hænder, da Big Wipes har tilsat hudplejemidlerne Aloe Vera, glycerin, lanolin og E-vitaminer, som hjælper med at beskytte, pleje og fugte dine hænder.

 

Indeholder Big Wipes sprit?

Ja. Væsken er vandbaseret og indeholder en lille procentdel sprit, der anvendes til at få vandet til at fordampe. For at opveje sprittens negative egenskab i form af udtørring af hænderne, er væsken fra Big Wipes tilsat Aloe Vera, Glycerin, Lanolin og E-vitaminer. Herved undgås udtørring af hænderne og brugeren undgår, ved brug af Big Wipes, tørre hænder med små revner der svier/irriteres, når såret kommer i forbindelse med forskellige materialer i løbet af en arbejdsdag. Med Big Wipes blødgøres hænderne og man undgår revner der skyldes tørre hænder.

 

Er Big Wipes biologisk nedbrydelige?

For at kunne give et korrekt svar til dette spørgsmål, så skal svaret deles op i forhold til serviet og væske.

Væsken der anvendes til Big Wipes produkterne er den samme uanset hvilket produkt der vælges. Væsken er biologisk nedbrydelig, da den er vandbaseret.

Derimod er der forskel på servietterne i de forskellige bøtter.

Servietterne i Multi-Purpose (sort låg) og Heavy-Duty (rødt låg) bøtterne er IKKE biologisk nedbrydelige og skal bortskaffes med dagrenovation.

Servietterne i Multi-Surface (grønt låg) er biologisk nedbrydelige. Vi anbefaler dog, at servietterne ved bortskaffes med dagrenovation.

 

Er Big Wipes anti-bakterielle?

Ja. Samtlige produkter i Big Wipes serien er anti-bakterielle og har en ekstra-ordinær god anti-mikrobiologisk aktivitet med en elimineringsgrad på >99,9% mod helbredsskadelige så som Coli-bakterier, Salmonella, Listeria, Stafylokokker m.fl.

 

Er Big Wipes godtkendt til fødevare produktion?

Big Wipes er IKKE godkendt til brug ved fødevareproduktion eller ved rengøring i kantiner eller lignende. Idet Big Wipes er tilsat duft og hudbalsam

 

Big Wipes har ved flere test vist sig at være særdeles effektive i beskyttelse mod infektion af Leptospirose (kommer bl.a. fra rotter og er årsag til Weils syge), hvor bakteriestammerne blev 100% elimineret.

 

Servietterne kan påvirke nogle typer af plastic, så de er ikke egnet til nogle plastik typer og sarte overflader.

 

Hvad kan Big Wipes fjerne?

Renseservietterne er effektive mod de hovedparten af de materialer som både professionelle håndværkere og private husstande anvender i forbindelse med en arbejdsdag. Nedenfor følger en oversigt med udvalgte substanser:

-        Blæk og sprittusch

-        Smørelse og fedt

-        Olie- og vandbaseret maling og coating

-        Lim, klæbemasse og taperester

-        Silikone og akryl tætningsmiddel

-        PU skum

-        Epoxy fyld og mørtel

-        Olie

-        Tjære

-        Generel snavs og smuds

-        …..og meget andet

 

Hvad er forskellen på de forskellige bøtter?

Som udgangspunkt er væsken den samme uanset hvilken produktvariant der vælges. Forskellen skal findes i servietterne, der er tilpasset hver deres opgaveområde.

Multi-Purpose servietten (sort låg) er en ekstra stærk serviet vævet i tre fiberlag og med dybe porrer til absorbering af substanser. Udover at være nærmest umulig at rive i stykker er servietten samtidig fnugfri. Serviettens imponerende evne til at absorbere en stor mængde materiale gør, at én serviet oftest er tilstrækkelig

Heavy-Duty servietten (rødt låg) er servietten til det drøje arbejde, hvor materialet der skal fjernes sidder godt fast. Servietten er kendetegnet ved en grov side med skrub og en blød side til efterpolering. Den nye Quad-serviet absorberer imponerende 40% mere end sin forgænger og oftest er én serviet tilstrækkelig.

Multi-Surface servietten (grønt låg) er en biologisk nedbrydelig serviet, der med god samvittighed kan efterlades i naturen. Vi anbefaler dog, at man i videst mulig udstrækning bortskaffer servietten i skraldespand, dagrenovation og lignende. Servietten er blød, super-absorberende og velegnet til bl.a. rengøring og anbefales til elektrikere, indendørsbrug, cykelister, på tur m.m., hvor der er behov for at fjerne snavs samt sikre bakteriefrie overflader.

 

Hvad kan Big Wipes Power Gel?

Som et ekstra og endnu mere effektivt alternativ til renseservietterne kan rensevæsken ligeledes fås som gel til håndrens. Gelen er tilsat pimpsten, hvilket gør den ekstrem effektiv over snavs der sidder ekstra godt fast på hænderne. Når man har anvende Power Gel anbefaler vi at man skyller hænderne med vand, da pimpstenene kan klistre sig fast på hænderne.

Power Gel fås i en praktisk 1 liters dunk med pumpe og kan med fordel placeres på toiletter, køkkener m.v.

 

Hvad er Big Wipes Power Spray?

Væsken der anvendes til servietterne kan ligeledes fås i koncentreret form i 1 liters dunk med forstøver. Det giver mulighed for at sprøjte væsken direkte på overfladen og lade formlen virke inden der tørres efter med en renseserviet.

 


 

 

BUFF

Generel information om dit BUFF produkt:

Hvad er forskellen på de forskellige Buff modeller?


Kulde beskyttelse – Thermal, Polar og Merino uld.

Thermal Buff®. Giver varme, komfort og trækker fugt væk fra huden for at opretholde kroppens temperatur om vinteren. Kan fås med reflekterende striber fra 3M.

Polar Buff®. Fastholder kropstemperaturen og holder varmen selv ved lave temperaturer. Kan fås med reflekterende striber fra 3M.

Merino Wool Buff. Er fremstillet af 100% ren ny uld. Ulden er åndbar, vandafvisende samt har en naturlig forebyggelse af lugt.

Neckwarmer Merino Thermal Buff. Er fremstillet af 100% ren ny uld. Ulden er åndbar, vandafvisende samt har en naturlig forebyggelse af lugt.

Neckwarmer Polar Buff®. Dette produkt er med til at bekæmpe varmetab og bibeholder kropstemperaturen i koldt vejr.

Neckwarmer Merino Wool Buff. Er fremstillet af 100% ren ny uld. Ulden er åndbar, vandafvisende samt har en naturlig forebyggelse af lugt.

 

Vind beskyttelse – Windproof og Neckwarmer Windproof.

Windproof Buff® giver den bedste beskyttelse mod vind og kulde på grund af det isolerede lag af varm luft, som er skabt mellem Buff’en og huden. Windproof Buff har desuden lodrette reflekterende striber fra 3M. Dette giver ekstra beskyttelse, når den bæres under dårlige lysforhold. Kan fås med reflekterende striber fra 3M.

Neckwarmer Windproof Buff® er syet til en elastisk og komfortabel  Windstopper®. Den har også en justerbar snor, der gør det muligt at omdanne den til en cap.

 

Sol beskyttelse – Drycool og Visor.

Drycool Buff® er fremstillet af Coolmax® Extreme stof.
Takket være stoffets særlige struktur fordamper sved hurtigt og tillader, at fugt passere igennem. Samtidig giver stoffet op til 95% beskyttelse mod UV-stråler. Drycool  Buff bør bruges i de varmeste måneder af året. Kan fås med reflekterende striber fra 3M.

Visor Buff er en kasket med et elastisk stof syet ind i sig. Visor Buff giver 95% UV beskyttelse. Den har fremragende åndbarhed og fugt kontrol. Takket være sin Polygiene® behandling forbliver stoffet rent i længere tid, uden at frigive lugt som er forårsaget af bakterier.

 

Brand beskyttelse – Fire resistant.

Fire Resistant Buff® er fremstillet af Nomex ® og XLA for større komfort.

Takket være Nomex® egenskaberne er produktet certificeret som personlige beskyttelsesudstyr, der beskytter brugeren under standarderne EN-340, EN ISO 11612-08 og EN1149-5/08. Fire Resistant Buff® er modstandsdygtig over for brand og er antistatisk. PPE Wildland Firefighting standard UNE-EN 15614.

 

 


 

 


 

CAMO

Generel information om dit CAMO produkt

Hvad er CAMO?

Terrassemonteringsværktøjet CAMO Marksman Tool og tilhørende skruer blev introduceret på det amerikanske marked i 2010.

Byg selv terrasse - Hvorfor vælge CAMO?

CAMO er et brugervenligt terrassemonteringsværktøj, der gør det muligt at montere terrassebrædder uden synlige skruehuller. Udover at skjule skruerne og give dig den flotte finish, gør CAMO det endnu hurtigere at lægge en terrasse uden at gå på kompromis med det afsluttende resultat.

Værktøjet har et godt ergonomisk greb og låsefunktion, der giver en god arbejdsposition.

Når CAMO er låst på terrassebrættet isættes én skrue i hvert skruekammer hvorefter brættet kan fastgøres til strøen. CAMO skruer, bit og bor passer ned i terrassemonteringsværktøjets skruekamre. Det indbyggede stop i bit og bor sikre at skruen ikke knækker samt at man ikke bore og skruer skævt, for kort eller for dybt i brættet.

CAMO værktøjet giver automatisk den ønskede afstand mellem hvert bræt. Her kan du vælge mellem afstandsklodser på hhv. 1,6 mm, 3,2 mm og 5,0 mm.

Alt dette gør, at det er lettere at montere terrassebrædder, samt at man kan udføre arbejdet hurtigere.

Man opnår en flottere finish da CAMO skruerne er skjulte og ikke er synlige på overfladen.

Vedligeholdelsen som f.eks. efterbehandling er let, da der ikke er ikke behov for at efterspænde skruer.

Overfladen er barfodssikret.

CAMO skruer giver større styrke og længere holdbarhed.

Det er gevindet på CAMO skruen som holder træet fast, og ikke som normalt skruehovedet. Skruens nederste gevind giver sublim monteringsstyrke i strøen mens skruens øverste modsatrettede gevind, trækker terrassebrættet fast til strøen, og giver samtidig et rent skruehul med flot finish. CAMO skruens flade spids og gevind fjerner spåner samtidig med der bores, hvilket gør at skruen gennemborer brættet uden at det splinters.

Den unikke vinkling af CAMO skruen gør, at vandet ikke løber langs skruen eller lægger sig på skruehovedet. Man kan derfor forvente sig op til 15% længere levetid på en terrasse som er lagt med CAMO mod en terrasse som er lagt på traditionelt vis.

 

Kan man bruge Camo med hårdttræsstrør? 

Nej Camo er hverken testet eller godkendt til montering i hårdttræsstrør, kun trygimprægneret træ. Det er kun selve terrassebrættet som må være i hårdt træ. Læs brugsanvisningen for vejledning om valg af terrassebrædder.

 

CAMO giver mulighed unikke og smukke løsninger:

 

Hvilke bredder kan CAMO værktøjet anvendes til?

Marksman Pro-NB 5mm – kan anvendes til breddeintervallet 81 – 125 mm.

Marksman Pro 5mm – kan anvendes til breddeintervallet 129 – 148 mm.

Kan CAMO anvendes på hårdttræ?

HUSK! BRUG ALTID TRÆPRODUCENTENS ANVISNINGER!

CAMO kan som udgangspunkt benyttes ved montering af alle træsorter. Dette gælder også hårdt træ, men vi anbefaler, at man tager stilling til  kvaliteten af produktet og benytter de mere formstabile træsorter, så som thermobehandlet/varmebehandlet produkter, Ipé og Komposit.

Camo anbefaler for-foring på alle hårdttræsprodukter samt thermobehandlet/varmbehandlet produkter. Ved for-boringen fjernes 1 cm af træet. CAMO boret passer ned i værktøjets skruekamre. CAMO anbefaler ikke hårdttræsspær, da CAMO skruen vil have svært ved at trænge igennem spærren.

På andre træsorter er for-boring ikke nødvendigt.

Kan der anvendes andre skruer i CAMO værktøjet?

CAMO værktøjet er designet til kun at fungere med den patenterede specialdesignede CAMO fræseskrue.

Hvilke materialer kan CAMO anvendes på?

CAMO er designet til montering af terrassebrædder af komposit, PVC, ovntørret brædder og anden nåletræstømmer. Der leveres de specielt udviklede CAMO Driver Bits med alle skrue pakker.

Hvad er forskellen på CAMO skruerne?

A4 - 316 rustfrit stål, der giver ultimativ korrosionsbeskyttelse og anbefales til alle kystnære miljøer.

C4 -  ProTech Coated Carbon Steel. Påført tre beskyttende lag, der beskytter ved anvendelse i kemikaliebehandlet træ. Er testet og godkendt iht. ASTM B117, hvor overfladen gennemgår en 1.500 timers saltvandsspraytest.

Camo Skruerne fås i størrelserne:

4,0 mm. x 60 mm. Disse passer til 20 - 38 mm. træ.

4,0 mm. x 48 mm. Disse passer til 20 - 28 mm. træ.

Der leveres de specielt udviklede CAMO Driver Bits med i alle skrue pakker.

Til hvilke træsorter bruges de forskellige CAMO skruer?

Til syresyreholdigt træ (hårdttræ) anbefaler CAMO A4 da den er syrefast. Andre træsorter kan bruge C4 skruen.

Hvor henne bruger de forskellige typer CAMO skruer?

Inden for 200 meter af vand anbefaler CAMO A4. Det skyldes at A4 skruen er syrefast og rustfri.

En C4 skrue kan ruste i dette miljø.

Hvor tæt på endestykket af brættet kan man montere skruen?

CAMO skruerne kan monteres 26 mm fra kanten hvor man skal huske at forbore.

Hvilken garanti er der på CAMO?

Produktgarantien på CAMO produkterne er 2 år.

CAMO VEJLEDNING

Montering af terrasse med et CAMO produkt

Benyt altid dobbelte strøer ved samlinger, når skruerne skal fastgøres mellem bræt og strø for at overholde min krav fra kant.

Montering af det første bræt op mod væg

Sådan kan CAMO skruerne monteres på den side af brættet der vender ind mod væggen

Sidder du med et spørgsmål der ikke bliver beskrevet på den nedenstående oftede stillede spørgsmål vedrørende vores brands og produkter, så giv os et ring på: +45 38 71 69 59 eller skriv en mail på: info@scanlico.dk


Generelt:

Her kan du finde nærmeste forhandlerlister på vores brand B2C websites.

BUFF (Halsbeklædning):
buff-pro.dk

BIG WIPES (Renseservietter):
bigwipes.dk

CAMO (Værktøj til montering af terrasse):
camofasteners.dk

Mr Beams (Udendørs og indendørs belysning):
mrbeams-nordic.com